•  
  •  

Resor i Norge

ATLANTERHAVSVEIEN

Med Hurtigruten och Geirangerfjorden 5 dagar
Denna del av Norge visar upp ett av landets mest varierade och natursköna områden. Här får vi på kort tid uppleva allt från höga och vilda fjäll till djupa och bördiga dalar, vackra fjordar och en fantastisk kust.

Klicka här för mer information:

GUDBRANDSDALEN

Underbara naturupplevelser i Peer Gynts rike 4 dagar
Här får vi uppleva höga och vilda fjäll i Rondane- och Jotunheimmassiven liksom den djupa och bördiga Gudbrandsdalen. Dessutom spännande sägner om Asbjörnsens och Ibsens Peer Gynt, enligt vissa en sagofigur, enligt Ibsen en verklig person.

Klicka här för mer information:

HARDANGERVIDDA

Med Flåmsbanan genom underskön natur 5 dagar
Vår resa upp mot norska Hardangervidda innebär inte enbart vacker natur – vi har många spännande och intressanta besök framför oss. I Geilo, vid foten av det mäktiga Hallingskarvsfjellet, har vi vårt boende. 800 meter över havet, och med spännande högfjällsnatur inpå knutarna.

Klicka här för mer information:

HURTIGRUTEN

Bergen-Trondheim 5 dagar
Hurtigruten, världens vackraste sjöresa. Vi kommer att få uppleva både Bergen ochTrondheim, två av Norges vackraste kuststäder!

Klicka här för mer information:

GEIRANGERFJORDEN

Med Hurtigheten genom Kungen av fjordar 3 dagar
Fantastiska naturupplevelser möter dig i Geirangerfjorden! De kända forsarna Brudslöjan, Friaren och De Sju Systrarna kastar sig utför fjällsidorna ner i fjorden och lodräta klippväggar skjuter upp mot himlen från det klara vattnet.

Klicka här för mer information:

LOFOTEN

Med Hurtigruten genom Trollfjorden 8 dagar
Utanför Norges västkust ligger Lofoten, ett dramatiskt och fantastiskt havs- och fjordlandskap med otroliga naturkontraster. Överallt reser sig höga och branta fjäll med snötäckta toppar längs de många gröna fjordarna. Dettta är en resa genom ett drömlandskap fyllt med överväldigande naturupplevelser.

Klicka här för mer information:

LYSEFJORDEN

Fantastisk och mäktig 7 dagar
Följ med och upplev den fantastiska och mäktiga Lysefjorden som mejslats ut och formats av glaciärer under gångna istider.

Klicka här för mer information:

NORDKAP

Europas sista utpost i midnattsolens land 10 dagar
En sagolikt vacker resa till Europas sista utpost i norr. Midnattssolens, de stora viddernas, fjällens och renarnas land. Ett minnesrikt besök på Nordkapsklippan hör till resans höjdpunkter. Det blir en resa fylld av vackra vyer och storslagna scenerier.

Klicka här för mer information:

NORGE I MINIATYR

Spegelblanka fjordar och mäktiga fjällvidder 5 dagar
Det norska Sörlandet och Vestlandet, lite av ett Norge i miniatyr med underbart vackra färdvägar som kantas av öar och skär, idylliska småstäder och små byar. Vi färdas över Lysefjorden och åker genom hårnålskurvor upp till fjällvärlden.

Klicka här för mer information:

NORSKA GULDKORN I SYDVÄST

Kystveien, Stavanger, Bergen, glaciär och palmer! 7 dagar
Det norska Sör- och Västerlandet är för många svenskar outforskad mark. På denna 7-dagarsresa ska vi uppleva det bästa av vad regionen har att erbjuda.

Klicka här för mer information:

TELEMARKEN

Glittrande vatten och storslagna fjällvidder 4 dagar
Här finner vi ett Norge i miniatyr och hälsas välkomna med norskt gemyt och gästfrihet. Vi får uppleva både Telemarkskanalen och Gaustatoppen.

Klicka här för mer information: